Harzemşah üstadım mesajınızı okuyunca gözlerim faltaşı gibi açıldı ...
2-3 sene evvel Manisada Üniversiteyi ziyaret etmiştik , sonra yanındaki bir yoldan diye hatırlıyorum zeytinlikler ve bazı köyleri biraz bozuk yollardan geçip bir köy yerine gelmiştik .
Tam köyün ortasında Manisa köftesi yemiştik ve hala tadı damağımda , sütlü tatlılarında çok güzeldi hatta sahibi biraz kilolu kısa boylu yanaklarında kırmızı damarları belli olan çok tatlı bir amcamızdı...
Acaba benim bahsettiğin yer mi sizin söylediğiniz ?
Seneye Manisa'ya kesin işim düşecek kesinlikle yemek istiyorum bir daha .
Yine Manisada merkezde köfte yemiştim bir pasaj altı gibi bir yerdi çarşıda hatta alkollü bir mekandı iki katlı orada da Manisa köftesi yemiştik ama o kuru değildi biraz İskender'e benziyordu tadı hatta müşterilerin çoğu dışarıda oturuyordu onuda çok beğenmiştim ...
Helebidinle üstadım Adana'daki her kebapçı diğer şehirlerden iyidir ...
En başta kuzu etinden yapıldığı için genellikle dana Eti'ne alışanlar bazen koktuğunu söylerler ancak genellikle hafif ve etin tadına vardıklarını söylerler ...
1.5 yiyen adam 2-3 şiş götürür
Adana haricinde Tarsus'ta da 1918-1923 yıllarında kurulmuş geçmişi olan kebapçılar vardır .
Eğer yolunuz düşerse Adana'da göl manzarası eşliğinde Kazancı'lar kebapçısında karışık ızgara (altta patlican üstünde karışık kebap pirzola vs.)Ocakbaşı gibi küçük mangal getiriliyor ,
Tarsus'ta ise Eyüp kebapta kebap yeyiniz .