Boşver be @putty... Takma kafana... Ben de SAKFOR'da değilim.
Savunma Sanayi'nde de çalışmıyorum; Sabri Bey gibi sektör dışında olan meraklı birisiyim sadece.
Arkadaşlar söylemiş "içeride çok da farklı birşey yok" diye. İçeride olmayan ve orayı doğrudan görmeyen birisi olarak arkadaşların söylediklerinin doğru olduğunu az çok teyid edebilirim.
Öyle ki,
Savunma sanayinde olmasa da zaman zaman devletin gizli bilgiler içeren bazı birimlerine hizmet vermiş ve bu nedenle de bazı güvenlik kovuşturmalarından geçmiş, gizlilik sözleşmelerini imzalamış ve sivil hayatta sıradan insanların yürüttüğü bazı faaliyetlerden, bu sebeple, dönemsel olarak, men edilmiş birisi olarak, içeride neler olamayabileceği konusunda fikir sahibi olabiliyorum.
Sana özetle şunu söyleyebilirim:
Gizli olup da basına yansımasına izin verilmemiş bilgiyi, adı ister SAKFOR olsun isterse TAKFOR, ister özel üyelik gerektirsin, isterse de halka açık olsun, internet ortamında, paylaşmaya kalkanı oyarlar. Bu sene veya önümüzdeki sene olmasa bile, eninde sonunda mutlaka oyarlar. Hele ki şu FETÖ soruşturmalarının yürütüldüğü dönemde...
Görüyorsunuz işte, Baykal'a kaset kumpası sümenaltı edilmiş gibiydi, aradan 8-10 sene geçti, şimdi 120 kişiyi içeri aldılar... Uçarı kaçarı yok, mutlaka oyarlar. Devlet hafızası unutmaz.
Eğer internet üzerinde herhangi bir ortamda, hiç kimsenin bilmediği yeni bir bilgiyle karşılaşırsanız, o bilgi ya gizli bir bilgidir, ya da gizliliği kaldırılmış, basına aksetmesinde sakınca kalmamış açık bir bilgidir.
Açık bir bilgiyse zaten birkaç hafta zarfında her yere yayılacak, belki de resmen onaylanacak, hatta haber değeri varsa da ulusal haber ajanslarında yayınlanacak bir bilgidir. Bunu birkaç hafta öncesinden öğrenmek için ekstra bir çaba sarfetmeyi ben çok da önemsemiyorum.
Yok eğer ısrarla gizli olduğu iddia edilen bir bilgiyse,
- Ya gerçekten gizli bir bilgidir ve o bilginin internet ortamında paylaşılıyor olması bir casusluk faaliyetinin neticesidir. Bu durumda o casus, o bilgiyi alıp, herşeyden önce hizmet ettiği ağababasına iletmek ister, internete değil. Casusluk faaliyetinin ortasında yer almayı kim ister?..
- Ya da öyle bir bilgi gerçekte yoktur. Tamamen hayal ürünü veya tahminlere dayalı bir üfürme bilgidir. Yani güvenilir değildir. Güvenilir olmayan veriyi kim ister?..
Bizim camiada bazı mistik tavırlar gösteren kişiler, bu tip üfürme bilgilerle, bilgiye ve başarıya aç kişileri arkasına takabiliyor. Ama sonradan foyaları meydana çıkyor, dikkat etmek lazım. Bu olay, SavunmaTürk forumunda yaşandı, oradan gelenler bilirler.