Üstadların yanında bize laf düşmez ancak bende bazı görüşlerimi belirtmek isterim .
2-3 yıldan beri kardeş forumda hava filomuzun yetersiz olduğunu yazıyordum.Örnek olarakta sadece Yunan'ların 190 küsür uçağa sahip olduğunu barış durumu için belki ancak olası krizde filonun yorgun ve yetersiz olduğunu belirtiyordum.
Tabi çok karşı ses çıktı ,genellikle de tam tartışmadan konular Eurofighter,F-15hatta F-15SE alımına doğru gitti..
Şimdi durumumuza bakıyorda o Zaman az bile endişelenmişiz.
Şöyle bir envantere bakınca uçak ve gemi filomuz bana göre coğrafyamız açısından küçük geliyor .
1991den sonra malum herkes bütçeyi kıstı,yardımlarda aciliyet kazanmadığı için yavaşladı; zaten savunmada dışa bağımlı Türkiye gittikçe yaşlandı üstüne birde yerli savunma sanayi için verilen sürelerden dolayı ordu planlananlardan hem eski hemde vurucu güç olarak düşük kaldı.
Benim isteğim başta hava savunma ,uçak hatta daha büyük tonajda gemilerin abilerden acilen talep edilmesi.
Yıllar evvel başka bir forumda sayın Harzemşah Türk savunma sanayisi için hedef(Rusya) büyüdü menzillerde uzadı demişti .
E madem kalıbımızdan büyük işlere bulaşacağız kalıbı bir iki beden büyütmek gerekmez mi ?
Bundan 10 sene evvel çift motorlu uçak desek burada kaç kişi karşı gelirdi şimdi kaç kişi gelir ?
Kısacası acilen Orduyu bence uçak,gemi,füze,savunma sistemleri gibi konularda büyütmeli ve kapasitesini arttırmalıyız.
Eğer seri üretim fazına girdiysede eldeki etkin mühimmatları yavaş yavaş ortaya çıkarmalıyız (SOM B2,Som Naval,Atmaca,Bora?..)
Koralın bu kadar piyasa yaptığı yerde misal Bora yeri göğü inletir.