Ekmek

Başlatan Han, Kas 20, 2020, 08:14 ÖÖ

« önceki - sonraki »

Han

Türkiye'de her gün 80 milyon civarında ekmek tüketiliyor. Tüketilen ekmeğin ezici çoğunluğunu söğüt yaprağı şeklindeki somun ekmek oluşturuyor. Ekmek konusunda bence çok vizyonsuz yerel fırınların bazen o bölgeye has bazen de kendi insiyatifleriyle üretilen çokta tutulan ekmekleri olsa da bu konuda son derece vizyonsuz hatta ruhsuzuz.

Sanırım bu durumda en önemli unsur bizim yarısı asgarî ücretle çalışan gariban halkın, karnınız doysunda neyle olursa olsun, diye söylenip ay sonuna zar zor çıkamasından da kaynaklı. Ama bence fırıncılar bu "gelir yetersizliğini" kullanıyor daha doğrusu sömürüyor.

Zaten bunları düşünecek olsalar her yediğimiz de en sağlıklımızın dahi midesini yakan poğaçaları imal etmezlerdi. Mesajı Paylaş

putty

#1
Kas 20, 2020, 08:40 ÖÖ Last Edit: Kas 20, 2020, 08:46 ÖÖ by putty
Bir erkek günde 2500 - 3000 kalori almak zorundadır. Bir tabak etli ana yemek 400 kaloridir pilav 300 kaloridir çorba 150 kaloridir. Bu hesapla o adamı nasıl 3000 kalori verebilirsiniz bana bir tane 3 öğün verin bakalım olacak gibimi. Her ülkede kalori açığı benzer şekilde karşılanır ya patates ya prinç ya ekmek ile. Etle otla yaşayamazsın mutlaka çok miktarda karbonhidrat alman gerek bu yüzden ekmeği öyle hor görmeyin ekmeksiz beslenme olmaz. Günde 5 tabak tas kebabı yersen zayıflarsın takatten düşersin bir süre sonra mesela. Ama bir ekmek 1000 kaloriye yakındır onunla desteklersen o zaman olur ancak yoksa o beslenmeye sindirim sistemi dayanmaz kaloriyi etten ottan alıcam dersen. Her ülkenin ana karbonhidrat kaynağı vardır Almanların patatestir asyalıların prinçtir bizim buğdaydır. Niye öyle çünkü biz güzel iklim kuşağında yaşıyoruz lüks besleniyoruz Mesajı Paylaş

murattekin

Vizyonsuzluk tabirlerde bile var. Google'a baktım herkes yediğimiz ekmeğe somun diyor. Aslında şu andaki güncel ekmek "Francala" denen türdür. Somun ise yuvarlak ekmeğe verilen addır (somun-civata dan aklımıza gelsin).
Sizin dediğiniz tarzdaki vizyonsuzluk nedir anlamadım. Sonuçta üreticiler en çok tercih edilen ekmek türünü üretiyor. Bu şehirlerde francala iken ev yapımı olanlar da somun olabiliyor. Bir de her ülkenin kendi tercihi var. Mesela Fransa'da baget, Almanya'da broçin gibi Mesajı Paylaş
...

bnb

Francala yoksa ekmek almadan dönüp giden insanlar var. Millet çok alışmış değiştirmek istemiyor. Mesajı Paylaş


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter