Gara bolgesi ve Gara-Kandil hatti tutulmadan direkt Sincar'a kara harekati ekstra risk barindirir ve isi uzatir. Neredeyse 4 tarafi acik bir bolgeden bahsediyoruz, iran ve kandil ustunden gecisler yogun olur, batisi zaten acik hat, guneyi keza oyle. Kuzey ve dogu hatti mutlak suretle kapatilmali, aciliyeti varsa o vakit bu hatlar 7-24 topcu-roket ve sihalar ile baski altina alinmalidir. Tum harekat boyunca gecis yollarinda nefes almamalari saglanmalidir. Pence harekatlari buralara hazirlik idi zaten, hersey bir plana bagli, sadece zamanlamada degiskenler mevcut.
Olasi Sincar harekati Suriyedekilerden farkli olacaktir. Afrin gibi tek hat ustunden beslenen bir yer degil, baris pinarindaki gibi burnumuzun dibi duz bir alan degil, sirtimizda hep bir hancerle olur bu sekilde yapilirsa. Adim adim gitmek ve mumkunse formalite olarak Irak ordusunu da bu ise dahil etmek gerekir. O da İran in son tutumundan sonra zor gorunuyor.
Bolgenin abd ile cok fazla icli disli oldugunu ve bu bolgeye girildiginde hem İran'a hem de abd cikarlarina derin bir comak sokulacagina emin olabiliriz. Isin siyasi zorlugu burada basliyor zaten. Burada direnis diger yerlere nispeten fazla olur, muhimmat stoklarinin ve adam sayilarinin bu bolgeye yakin bolgelerde en yogun duzeyde oldugu da elbet biliniyordur. Ayrica abd nin son patriot hamlesi bu konudan bagimsiz degildir diye dusunuyorum, sadece petrol sahalarinin korunmasi icin gelmedi o bataryalar bence.
Isin Hasdi sabi boyutu da eklendi, yine herkes bir araya geldi oturdu karsimiza, abd hic razi degil zaten her zamanki gibi. Yapilamaz asla demem, kararlilik gosterilirse TSK altini ustune getirir. Ben sadece bu kez kafamdaki bazi dezavantajlardan bahsetmek istedim. Sunu bilelim istiyorum, Sincar harekati olur ve kafamizdaki gibi sonuclanirsa psikolojik etkisi Afrin den bile fazla olacaktir, bozgun yasarlar..