ARAMCO tesislerine yapilan saldirilar hakkinda epey yazildi, cizildi. Hic bir sey acik degil aydinlik degil. Rahmetli Mahir Kaynak' in su lafi tekrar gecerli.
FAIL, FIILDE SAKLIDIR. Bulmasini bilene aramasini bilene, görmesini bilene.
Bazi kronolojik olaylari takip ile herseyi üstüste koydugumda bu fiil altinda saklanan Failin IRAN olamayacagi kanaatine vardim.
Kascikci cinayeti
ARAMCO'nun halka arzi, ki bu arz MbS nin hayali, PENTAGON' un kabusu.
Amerikan bombardiman Filosunun Katar'a nakli
BAE' nin bir anda SUUDIleri Yemen'de yalniz birakmasi
ABD kaynakli Suudi petrol su aritma ve havalimanlarina karsi güvenlik uyarisi
Saldirilan tesislerdeki hasar görüntüleri
Avrupali Üclünün saldirinin
"mantiken" Iran
"kaynakli" olduguna "i
nandiklarini" aciklamasi,
PUTIN' in S-400 alsaydiniz, bu olmazdi babindaki aciklamasi, ki bu aciklama Rusya' nin failin kim oldugunu bildigini söylemektedir.
SUUDIlerin daha hangi füzeyle vuruldugunu dahi ellernde enkaz olmasina ragmen bilmemeleri, YA ALI dedikleri enkazlar aslinda QUDS cikmasi ve verilen enkaz parcalarinin birbirlerine yakin durmasi.
MbS' nin aniden Kasikci cinayetindeki tüm sorumlulugu almasi
Petrol Kürelerindeki giris hasarlarinin acilarinin ve giris noktalarinin ayni olmasi, ki bu müthis bir präzisyon demektir. Bunu saglayan bir seyir füzesi henüz yok, Iran da hic yok. Yalniz IRAN' nin Balistik füzelerden sonra seyir füzeleri ve güdümünde kaydettigi asama da dikkate alinmalidir. Muazam bir kafa gücü ile ise asilmaktalar.
Burada bir anima yer vermek isterim. Yer Tahran Milli Kütüphanesi ve arkadaslar oturacak yer yok, full, adamlar haril haril okuyor. O zaman dedim, bu adamlar birgün bela olacak.
Kürelerdeki giris delikleri güneyi gösterirken saldirinin kuzey, kuzeydogu eksenli geldiginin aciklanmasi, ki kuzeyden gelen bir füzenin, tesislerdeki o kadar kule kazan borulardan sakinip ondan sonra yükselip 55° ila 60° aci ile giris yapmasini bana kimse anlatamaz. Hasar resimlerine baktiginizda bu tespit kendini gösterecektir.
Avrupa üclüsünün ve PUTIN'nin sözlerine tekrar gelemek istiyorum.
Sayin Forum takipcileri,
Diplomatik kivraklik, kendisini en cok demeclerde ve aciklamalarda gösterir, Bazen, cok söylersiniz ama hic bir sey söylemezsiniz; bazen de; söylemediginizi veya söyleyemediginizi, baska sekilde söylersiniz. Iste Avrupa üclüsünün,
mantiken inanca dayali ve kaynakli aciklamasi, saldirinin failinin IRAN olmadigini bildiklerini söylemelerinden baska bir sey degildir.
Diplomaside altin bir kural vardir.
SILAH ALAN, ITTIFAK ALIR. Uyanik PUTIN biraz da alayci sekilde; elinizde S 400 olsaydi; bu saldiri olmazdi diyerek; "eger müttefiginiz ABD degil; Rusya olsaydi bu saldiri olmazdi" demektedir. Bu ifade tamamen faile yöneliktir. Bizim S 400 tercihimizi, bu altin kural baglaminda degerlendirmekte fayda var. Bütün gürültü bu yüzden.
Biz ise saldirilari
kinadik. O kadar. Kimseyi kinamadik, sadece saldirilari kinadik. Yani cok ayip dedik, insan sevdigine bunu yapar mi diye... Sunlarin haline güler misin; aglar misin?
Simdi, bu isi kim yapti ??
Saygilar.