Southwater:
Bu op'u İran'ın yapmadığının veya buna katkısının olmadığının delili var mı?
Yapmış da olabilir. Devlet-dışı aktörleri kullanmıştır. Elim temiz dese günah yazmaz.Sayin Southwater, soruyu tersten anlayalim : Yaptiginin bir kaniti var mi?
petibor:
........Suudiler her gün Husi leri bombalıyor Husi lerde İran askeri desteği ile Suudilere saldırmış. Bunda inanılmaz bir şey yok......
elbette haklisiniz. Yalniz iddia edilen füzeler Yemen'den degil; Irak tafarfindan gelmis diyor, Sudular. Attiklari füzenin ismi da YA ALI imis. Gösterdikleri enkaz da QUDS1 cikmis.
Simdi bakalim kim nerede oturuyor, kimin kolu nereye kadar uzaniyor ==>>

Simdi Husilerin bu saldirilari yapmis olabilmeler icin,
a) Güney Irak' tan baslayarak, bütün araziyi yerinde her sekliyle etüd ve analiz etmeleri lazim ki; güdüm logaritmalarini
hazirlayabilsinler. Bunun icin, o araziyi tanima namima, oradalarda örnek veriyorum epey deve gütmeleri gerek. Bunu
yaparken de; kesinlikle halktan biriyle temas etmemeleri de lazim.Diyalekt farkli, Yemen adami ile Irak Kuveyt adami birbirini
gözünden tanir, farklidirlar, hemen göze batarlar. Yani, logaritmayi birakin; oralarda coban olarak bile dolasamaz Husiler.
b) Diyelim; herseyi Iran hazirladi füzelere güdümler yüklendi. Sonra; Iran Husileri alet-edevat; takim-taklavat son teknoloji bir
isinladi ....hooop dogru Güney Irak. Husiler de ayaklari topraga basar basmaz atti füzeleri. Nasil geri dönecekler simdi bunlar
Yemen'e? Meger; Iran, bu son teknik isinlamayi Sadr'a da vermis. Bu Sadr da, okuyup, üfleyif, püfledikten sonra Isinlamis
Husileri geri Yemen'e. Evli evine; köylü köyüne misali... Ve böylece; HUSILER, SUDUlara Irak taraflarindan güdümlü YA ALI
füzesi atmis. SUDUlar da füzeyi bulup ellerine alinca, KUDÜS diyecegine YANDIM ALI demis.
kurtkapan :
İran'da Devrim Muhafızları'nın şahin kanadının işi sürekli ileri taşıdığı ve hatta aralarında açık bir savaş isteyen koca kafalar olduğu yıllardır biliniyor.Kim olduklarini ben de merak ettim simdi.