"Yunan/Türk savaşında üstünlük sağlasak bile arkasından gelecek tusunamiden ülke sağ çıkarmı bilmiyorum."
Olasi bir savasta bizim icin en onemli olani ilk gun hatta ilk birkac saat. Ilk saldiran onlar olursa reaksiyon ve karsilik verme suremiz belirleyici olacak. Bu kismi az hasarla atlatirsak surec ilerledikce onlarin dusunmesi gereken basliklar bizimkilerden cok daha fazla olacaktir. Bizimle duraksiz bir hafta savasabilirseler sasiririm, oyle elden muhimmat bekleyeceksin de gelecek de kullanacaksin da derken ege de ellerinde ne kadar ada kalir siz dusunun. Platform destegi ise savas aninda namumkun, alip kullanmak oyle kolay degil aylarca surmesi lazim savasin ki bu da olasi degil. Tahmininin tam tersi bir durum var ortada yani. Saldırıyı biz planlayıp da başlatırsak şahane olur, bu bizim çok alışık olduğumuz ve iyi de olduğumuz alan. Konvansiyonel ve ani bir saldırıya henüz maruz kalmadığımız için içerideki reaksiyon süresi ve kuvvetler arasındaki koordinasyon konusu muğlak gibi görünse bile Yunanistanla kıyaslayınca ciddi bir tecrübe farkı var. Bu zamanda böyle sihirli bir saldırıyı kimseye fark ettirmeden planlayıp yapabilmek ve bunu saklayabilmek imkansıza yakın. Sizin istihbaratınız uyusa bile birileri mutlaka biliyordur ve o bilgi büyük bir şeylerin karşılığı olarak size mutlaka gelir, hiç ummayacağınız yerlerden hemde.
He su var, platformlar direkt sahiplerinin bayragi ile mudahil olacaksa o zaman da baska seyler konusulur ki bu zaten Turk-Yunan savasi basligi tasimaz. Ardından gelecek tsunami derken de siyasi baskıdan bahsediyorsanız ben o işten de çekinmiyorum, o kadar da yalnız kalmayız biz, kimse kaybeden için Türkiye ile papaz olmaz. Püf noktası kaybettirmek.