Stratejik Gurme

Başlatan sahin1, Mar 15, 2016, 05:45 ÖS

« önceki - sonraki »

HeleBiDinle

Adana'da kalantor misafirlerinizi rahatlıkla götürebileceğiniz güzel mekanı olan kebapçılar da vardır. Onbaşılar, Kolcuoğlu, Asma Altı, Eski İstanbul gibi... (Ama aklınızı başından alacak lezzeti genellikle salaş dükkanlarda bulursunuz.)

Duyduğuma göre bu kategoride son zamanlarda en revaçta olan yer Seyhan Otelinin içindeki Seyhan Ocakbaşı imiş. Kilink Usta'yı bilen bazıları burasının Kilink'i bile aratmayacağını söylüyor. Ama ben hiç gitmedim, doğrusu bilmiyorum. Gitmek isteyen olursa konumu burasıdır:
https://goo.gl/maps/vSwVvAm7n4o


Senelerdir Adana'ya yolum düşmüyor ama Ecevit Usta'dan (Eco'nun Yeri) bahsetmezsem olmaz. Adamın adını bilmiyorum, bilen de olduğunu pek zannetmiyorum :D (Mustafa'ydı galiba). Yolunuz düşer de usta'yı oralarda görürseniz, neden Ecevit dediklerini anlarsınız; adam, rahmetli Ecevit'in ikizi.
Dükkan oldukça salaş... Ama lezzet sizi Kaf dağının ardına alır götürür. Umarım hala aynı şekildedir.
https://goo.gl/maps/Kr4hEESgkwr Mesajı Paylaş

ÜNAL

Üstadım Kolcuoğlu pek iyi bilinmez burada ... :D sebebini sormayın lütfen .
Onbaşılar güzeldir.
Bunların haricinde Mas Kebapta çok ziyaretçi olan lüks bir yerdir ... Mesajı Paylaş

HeleBiDinle

Ben zaten onları kalantor misafirler için mekan özelliklerini dikkate alarak yazmıştım. Özellikle lezzetleri için değil. Mesela Kolcuoğlu'nun Menderes bulvarında göl kenarındaki mekanı oldukça güzeldi. Lezzet olarak çok tercih etmem buraları.

Ama yolum düşerse Seyhan Ocakbaşını bir denemek isterim, zira çok bahsettiler.

Mas kebapçısı dediğiniz şu eski Mas Taksi kebapçısı mı? Celal'den sonra o da gececi kebapçılığa başlamıştı. Oldukça lezzetliydi. Sonradan kapandı diye hatırlıyorum, ama yeniden açıldıysa haberim olmadı. Mesajı Paylaş

HAZERFEN

Adana'da kebap yedim ama akılda kalıcı bir tad hatırlamıyorum maalesef. Fakat yaz günü gittiğimiz için "Bici Bici" yemiştik. Daha doğrusu yemeye çalışmıştık. Ama onu da beceremedik. Pudra şekeri dökülerek yeniyormuş zeher. Bizi uyaran olmadı  ;D

Ama Mersin'deki ciğerci Bahattin aklımda  ;) Mesajı Paylaş

delidumrul

Gaziantebe gelirseniz eğer, hele hele sabah namazına mütakip giriş yaparsanız ilk yapmanız gereken bir katmerciye gitmektir.Otogarın oralarda pek bulunmazlar lakin şehir merkezinde bolca bulursunuz.Tavsiyem Katmerci Zekerya ustadır.Gugıl Earth ta yol tarifi mevcut.Şehir merkezindedir hem. "Yok böyle bir lezzet" diyebileceğiniz cinsten.

Sonra uğrayacağınız yer Metanet lokantasıdır ya da Kelebek lokantası.Daha çokta ben kefil olabilceklerimi yazıyorum.Sonuçta yapılan et ve et ürünleri. Pek üzmezler hem misafiri hem yerlisini. Ha gidip ne yapacağız derseniz.BEYRAN  içmek için.Muazzam bir yemektir.Eti; pirinç ile harmanlayıp,sarımsağı da bu hengamenin içine atıyorlar(istersen eğer) ve yemeği ateşle dans ettirip önünüze getirirler.
Sonrası mı ? Doymuş bir karın. ve Soda alabilir miyim ? naraları ;D


Tatlı ile başladık tatlı ile bitirmez isek olmaz.Ya doğruca Çağdaş tatlıya gidip, yöresel adı beni siteden banlatacak olan lokma tatlı yemeye ya da Koçak baklavaya.Keyfiniz hangisini isterse. :D

Eee antebe gelmişsin yedin içtin,sonrasında müsaitsen tabi doğruca hamama.Al sana Gaziantep turu.;D Mesajı Paylaş

UGZ

Eger bir gün Kanadanin - Vancouver Sehirine yolunuz düsecek olursa, size Salmon n' Bannock 7-1128 W. Broadway, Vancouver, Britisch-Kolumbien gitmenisi tafsiye ederim.

Hem Kanada mutfagi hemde Kizildereliler mutfagi sunulmaktadir...





Mesajı Paylaş

matmat26

Bolu da Yurdaer otel var. Yemekleri harika, mutlaka gidin.
Gaziantep de bilinenlerin haricinde  Culuşoğlu var..  Ara sokakta, ye yiyebildiğin kadar..
Marmaris Kahvaltı için Çınar altına gidin.. Serpmeyi önünüze döksünler.. Sıcak bazlama, tereyağ.........  Ohsss diyecekseniz... Çok uygun.. Marmaris dışında ve 20 km sanırım.

Mardin de Süryani yemekleri enfes.. Cercis Konağı..  Istanbul Ataşehire de açmışlar fakat gitmek nasip olmadı.

İstanbul da Kebap için Aksaray "Şanlı Urfa Zaman"..  Aynı yerde bir çok Zaman isminde mekan var.. Sadece Şanlı Urfa Zamana gidin. Küçükçekmece Halkalı tarafında Halis Dürüm var. Gerçekten kralını getirseniz bu ikisinden daha iyisi yok. Mesajı Paylaş

sahin1

Son 10 gün içerisinde program dışında Samsun'a bir seyahatim oldu. Merkezde çalıştık. Hafta sonunu fırsat bilip Ladik'e uğradık ve burada Ambar Köy'ü ziyaret ettik. İşin güzel tarafı, Ambar Köy güzel bir düşüncenin eseri olarak önceki Kaymakam Beyin çalışmaları ile bir noktaya getirilmiş. Ancak, o tayin olunca iş sürüncemede kalmış ve iş tamamlanamamış. Halen bir elin etrafı toparlayıp işin tamamlanmasını bekliyor. O zaman harika bir eser ortaya çıkacak. Ben müze bölümünü de gezdim ve kilim tezgahı, döven, eski daktilo, facit makinesi vb cihazları görme fırsatı buldum. Samsun'a yolu düşecek arkadaşlara gitmelerini öneririm. Ladik'ten doğal marmelat vb. ürünleri de alabilirsiniz.
Yemek konusuna gelince. Artık bu bahisleri kısa geçeceğim. Malum pidesi var buranın. Balık da mevcut. Ziyaretçi arkadaşlara öneririm. Mesajı Paylaş

sahin1

Yine bir görevle Sivas Gürün'de yaklaşık bir hafta çalıştık. Şartlar dolayısıyla Malatya Darende'de ikamet ettik. Özel yemeği var mı diye soruşturduk. İçli köfteden bahsettiler ama her zaman yapılmadığı için deneme imkanı bulamadık.
Şimdi de yaklaşık bir haftadır Osmaniye'deyiz. Şartlar gereği yöresel yemek deneme imkanımız pek olmadı. Ancak bol bol acılı şalgamı deneyebildik. Gayet güzeller. Fıstığı da dönerken alacağız. Mesajı Paylaş

sahin1

3-4 günlük bir iş için Kastamonu/Cide'ye geldim. Mevsim itibariyle sakin günler yaşıyor Cide. Şimdi 10.000 kadar bir nüfusu var. Yazın 70.000'i bulduğunu söylüyorlar. Harika bir doğası var şehrin. Rıfat Ilgaz merhumun çocukluğunu yaşadığı ev müzeye dönüştürülmüş. Kastamonu'ndan Cide'ye gelirken Ağlı İlçesi'nde kısa bir mola verdik. Çakıroğulları adlı bir lokantada kavurma yedik. Naçizane beğendiğimi söyleyebilirim. Mesajı Paylaş

HARZEMŞAH

Şahin1 üstadım. Yediğin içtiğin afiyet olsun, sen asıl gazozlardan haber ver? Yok mu yöresel bir gazoz o cihette? :) Mesajı Paylaş

sahin1

Araştırma aşamasındayım. Varsa kaçırmam. Neticede ya nasip. Mesajı Paylaş

HDS

Madem başladık; İstanbul'a geleniniz oluyordur, burada yaşayanlar da arada yolu düşüyordur Kapalı Çarşı'ya.
Oralara gider iseniz, aklınızda olsun, Kapalıçarşı'nın Mahmutpaşa'ya çıkan "Sıraodalar" kapısının orada kime sorsanız esnaf lokantası Fahri Baba'yı gösterir. Daracık bir koridordan girilen ufacık bir esnaf lokantası. Saat 14:00'e kadar falan servis verebilen, ama o saatte giderseniz de ne kaldı ise onunla doyacağınız bir yer.

Yemekleri çok leziz, ama giderseniz sadece yemeklerin lezizliğine değil, doymaya, laf dinlemeye, giren çıkan, gelen gidenin kendi aralarında ve lokanta ile muhabbetine bir göz atın. Haftanın her günü ne çıkacağı bellidir. Yemekleri çok kalitelidir ama çok da ucuzdur. İkinci kabı istesen muhtemelen vermez. "Başkası ne yiyecek?" diye. Öyle çay falan istersen kovalar.  :)

İşi esnafı her gün doyurmak olan enteresan, ep enteresan bir yer.

Fahri Baba, -ki 90'ına merdiven dayamış, halen öte berisini kendi alıp, kendi her gün pişiren, oğullarının yardımı ile dükkanı döndüren bir adem. Oğullardan biri konservatuar mezunu, müzisyen, diğerini hatırlayamadım.

Mesajı Paylaş

sahin1

Rutin görevle yaklaşık 3 hafta süreyle Kocaeli ve ilçelerini ziyaret ettik. Bu süre zarfında tamamen orta halli yerlerde olmak kaydıyla gördüğümüz, yemek yediğimiz yerleri amme hizmeti olmak üzere not aldık. Kısaca aşağıda zikrediyorum:

- Gölcük'te Kadırga Lokantası. Karışık ızgara menüsü iyice.
- Karamürsel'de Bilgiçler Steak House. Özellikle köftesi çok iyi.
- Derince'de Mehmet Usta. Ciğerini tavsiye ederim.
- Kandıra'da Kaptan Lokantası. Alkolsüz ve tekirle mezgiti gayet güzel.
- Kartepe'de Aşina Lokantası. Zırh Kebabı dedikleri aslında Adana. Fena değil.
- İzmit'te Güngör Lokantası. Biz somon balık yedik. İyi ayıklanmıştı ve tavsiye ederim.
- Gebze'de Şahistan Lokantası. Cağ Kebap yedik. Benim Erzurum ve Iğdır tecrübelerim yanında yeterli değil. Eti biraz sert geldi bana.
- İzmit'te esnaf lokantası tarzı Çınar Lokantası. Karışık aşçı yemeği. Orta sayılır.

Harzemşah kardeşe ufak bir not. Ne yazık ki burada yöreye mahsus farklı bir gazoz bulamadım. Mesajı Paylaş

HDS

Gebze'de, sadece Darıca'da fena olmayan bir "cağcı" var; Darıca merkezdeki Polat. O da Erzurum usulü değil, Oltu usulü yapıyor. Her gün en iyi eti bulamıyor. Bulunca epey lezzetli. Bana o günkü etin yemeye değer olup olmadığını söylüyor.

Tübitak'tan sürekli müşterisi olduğu için okumuş etmiş insana da hürmeti süperdir.  :) Mesajı Paylaş


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter