Stratejik Gurme

Başlatan sahin1, Mar 15, 2016, 05:45 ÖS

« önceki - sonraki »

sahin1

SSF'de Gurme ve Strateji başlığını burada ufak bir değişiklikle devam ettirmek istiyorum.

Görev dolayısıyla Karabük'teyim. Konaklama yerimiz ise tabiiki Safranbolu. Otelimiz Zalifre, memnunuz. Normalde seyahat bitiminde topluca yazmak istiyordum, ama açılışı yapayım istedim.

Pazartesi Karabük'te Derya Lokantası'na gidip incik yedik. Lokanta gösterişli değil. Ancak kullanılan malzeme kaliteli. İncik uzun süre kısık ateşte pişmiş. Yumuşacık ve lezzetli idi. Üzerine ev tipi baklava yedik. O da standardın üzerinde idi.

Salı yani bugün Eflani'ye gittik. Burada yöreye mahsus etli ekmek yedik. Konya etli ekmeğinden oldukça farklı. Pide ile alakası yok. İncecik ve çok lezzetli. Kesinlikle tavsiye ederim. Üzerine Safranbolu'da üretilen Bağlar Gazozu'ndan içtik. Gazoz uzmanı arkadaşlara bir katkımız olsun. Bu gazozun tadı çok farklı. Eskiden adı Yeşil Bağlar Gazozu imiş. Marketlerde farklı ambalajlarda satılıyor. Ayrıca, Eflani'de bandırma yemeği meşhurmuş. Ancak mevsimi olmadığından tadamadık. Sadece resmini görebildik.

Devam etmeyi düşünüyorum... Mesajı Paylaş

saladin

Sahin1 simdi canimiza inanilmaz etli ekmek cektirdin. Bu hafta sonu yapayim bari. Et olarak dananin neresi kullaniliyor? Yumusak olmasi icin ben genelde  inek  bonfile kullaniyorum. Abd'de dana etini sevemedim bir turlu. Mesajı Paylaş

HARZEMŞAH

Şahin üstadım. Özlemişiz valla. Bağlar Gazozu Safranbolu kökenlidir. Eski sahipleri eski bakanlardan Namık Kemal Özbek'in ailesi ve akrabalarıdır... Mesajı Paylaş

sahin1

Aslı Daday etli ekmeği diye biliniyor. Eflani buraya yakın olduğundan burada da yaygın. Ana malzeme az yağlı kıyma. Ancak etin cinsi pek belirtilmiyor. Özelliği sıcakken yenmesi, ağzın biraz yanması. Yanında gazoz ya da ayran soğutucu işlevi görüyor. Mesajı Paylaş

putty

Bir kere etli ekmek yedim hayatımda. 4 katlı güzel bir yerde ama daha yerken kokusu bile bana tiksinti verdi. İçimden o koku bir hafta çıkmadı. Herkes neyini seviyor merak ediyorum.
Şimdi yazarken bile için kalktı yeminle o kadar içime yerleştiki o kötü koku. Üstüne sanki tereyağ gibi kuyruk yağımı döküyorlar nedir öyle bir kokusu vardı.
İnternette yapılışına baktım bir anormallik yok şikayet eden varmı diye baktım şikayet eden kötüleyen bir kişi bulamadım etli ekmeği. Bu durumda bir talihsizlik yaşamış olmalıyım ama en az 5 sene daha denemeye niyetim yok. Yine o koku geldi bak.
Mesajı Paylaş

Search and rescue

Bence yapamayan bir yeri tercih etmişsin. Etliekmekte tek adres  :D

http://cemoetliekmek.com/sayfa/giris/ Mesajı Paylaş

sahin1

Karabük seferimiz devam ediyor. Kaldığımız yerden devam edelim.

Ovacık'ta İlçenin tek lokantasında çorba içip, tas kebabı ve pilav yedik. Vasat buldum.

Yenice'de Karabük yolu üzerinde yaklaşık 5 km. dışarıda Kadıoğlu Tesisi'nde buğday çorbası içip, kavurma yedik. İçecek olarak kızılcık şerbeti, tatlı olarak da irmik tatlısı geldi. Sıcacık bazlama, kızılcık şerbeti ve çorba gayet güzeldi.

Safranbolu'da şehir çıkışındaki tesislerde kuyu kebabı ve iç pilav yedik. Salatası, pancar turşusu ve ev baklavası da vardı. Kuyu kebabı gayet güzeldi. İç pilav ise sanki biraz kuru idi. Geneli itibariyle bu tesisler öneririm. Başka bir gün de Gerdan Et Restaurant'ta kuyu kebabı ile iç pilav yedik. Yanında güzel bir salata da vardı. Beğendik.

Eskipazar'da Sarıkale kalesi var. İddiaya göre Cumhuriyet döneminin ilk kalesi var. Burada kiremitte kaşarlı köfte yedik. Beğendiğimi söyleyebilirim. Akşam Safranbolu Konyalı Etli Ekmek-Fırın Kebap Salonu'nda etli ekmek ve bamya çorba yedik. Özellikle çorbayı beğendim.

Saygılarımla. Mesajı Paylaş

HARZEMŞAH

Üstadım,

İzninizle bunları bir yeme/içme rehberi haline getirelim. Nasıl Michelin Lezzet Rehberi (Michelin Guide) varsa biz de bir "Savtera Lezzet Haritası" oluşturalım, yıldızlar verelim...  :)

Sevgili üyeler,

Lütfen sizler de gittiğiniz yerlerde tavsiye ettiğiniz mekanları ve o restoranlara ait yemekleri bildirir misiniz lütfen? Mesajı Paylaş

HAZERFEN

#8
Mar 23, 2016, 07:59 ÖS Last Edit: Mar 24, 2016, 02:39 ÖÖ by HAZERFEN
Manisa'ya yolu düşenler Altınkuş Et Pişiricisi'ne mutlaka gitsin. Özellikle köfteleri muhteşemdir.

Canım güzel bir et yemek istediğinde eşi-dostu alır İzmir'den Manisa'ya Altınkuş Restorana giderim. Şiddetle tavsiye ederim  ;) Mesajı Paylaş

HARZEMŞAH

Madem konu Manisa'ya dayandı benim gözdem de OSB'nin içindeki köftecidir. Siz oturunca oratya bir masa kağıdı serilir (Bildiğiniz paket kağıdı) Ardından ekmek biber vs. üzerine bırakılır. Sonra ardarda köfteler gelmeye başlar. Porsiyon yoktur. Masa kağıdının üzerine bol miktarda kimyon döküp, bandıra bandıra yersiniz. Sıcak sıcak köfteler gelmeye devam eder. Taa ki siz yeter diyene kadar. Siz doyunca, masa kağıdı toplanıp ortaya tertemiz masa çıkar...

Köfteler çok lezizdir. Yurt dışından gelen tüm misafirler öğlen ısrarla orasını isterler. Sizlere şiddetle tavsiye ederim... Mesajı Paylaş

HeleBiDinle

İsmi nedir üstadım OSB içindeki köftecinin? Manisa'ya yolumuz düşer, gittiğimizde biz de uğrayalım. Mesajı Paylaş

HARZEMŞAH

Ali Baba Kağıt Köfte üstadım... Mesajı Paylaş

HeleBiDinle

Aklıma gelmişken ben de yazayım.

Seneler önce Adana'ya yolum düştüğünde Vali yolu caddesinde Kapalı Spor salonu'nun giriş kapısının karşısındaki sokağın köşesinde yer alan Ege Taksi durağı içindeki Kilink Usta'dan kebap yedim. Yok böyle birşey...

Genel olarak, Adana'ya ilk defa gidiyorsanız önünüze çıkan ilk seyyar kebapçıdan yeyin... Bugüne kadar aslında hiç kebap yememiş olduğunuzu anlarsınız. Bir de Adana'da çok özel kebapçılar vardır; o dükkanlardan ise hiç çıkmak istemezsiniz.

İşte Kilink Usta, hepsinden öte, apayrı birşey idi... İnşallah geçen zaman içinde bozmamıştır. (Malesef Adana'da olabiliyor.)

Konumunu buraya kopyalıyorum, yolu düşen denerse eminim pişman olmayacaktır.

<iframe src="https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m18!1m12!1m3!1d796.6017276044164!2d35.330340383349366!3d37.000087784453356!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x0000000000000000%3A0x08e7f6c55ffd6e5d!2sKling+Usta!5e0!3m2!1str!2str!4v1458768639804" width="600" height="450" frameborder="0" style="border:0" allowfullscreen></iframe> Mesajı Paylaş

ÜNAL

Harzemşah üstadım mesajınızı okuyunca gözlerim faltaşı gibi açıldı ... :)
2-3 sene evvel Manisada Üniversiteyi ziyaret etmiştik , sonra yanındaki bir yoldan diye hatırlıyorum zeytinlikler ve bazı köyleri biraz bozuk yollardan geçip bir köy yerine gelmiştik .
Tam köyün ortasında Manisa köftesi yemiştik ve hala tadı damağımda , sütlü tatlılarında çok güzeldi hatta sahibi biraz kilolu kısa boylu yanaklarında kırmızı damarları belli olan çok tatlı bir amcamızdı...
Acaba benim bahsettiğin yer mi sizin söylediğiniz ?
Seneye Manisa'ya kesin işim düşecek kesinlikle yemek istiyorum bir daha .
Yine Manisada merkezde köfte yemiştim bir pasaj altı gibi bir yerdi çarşıda hatta alkollü bir mekandı iki katlı orada da Manisa köftesi yemiştik ama o kuru değildi biraz İskender'e benziyordu tadı hatta müşterilerin çoğu dışarıda oturuyordu onuda  çok beğenmiştim ...

Helebidinle üstadım Adana'daki her kebapçı diğer şehirlerden iyidir ... :)
En başta kuzu etinden yapıldığı için genellikle dana Eti'ne alışanlar bazen koktuğunu söylerler ancak genellikle hafif ve etin tadına vardıklarını söylerler ...
1.5 yiyen adam 2-3 şiş götürür :)

Adana haricinde Tarsus'ta da 1918-1923 yıllarında kurulmuş geçmişi olan kebapçılar vardır .

Eğer yolunuz düşerse Adana'da göl manzarası eşliğinde Kazancı'lar kebapçısında karışık ızgara (altta patlican üstünde karışık kebap pirzola vs.)Ocakbaşı gibi küçük mangal getiriliyor  ,
Tarsus'ta ise Eyüp kebapta kebap yeyiniz .

Mesajı Paylaş

delidumrul

Gaziantep rehberi yaparım da biraz uzundur.Sınavlar bitsin İnşallah ilerleyen günlerde forum sakinlerinin bilgisine sunarım. Mesajı Paylaş


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter