Evet gördüm. C.B. den generallere kadar herkes rus uçağı olduğunu bilmiyorduk bilsek farklı davranırdık dediler mi. dediler.
ben gizli bilgilere vs. hakim değilim söylediklerine göre amel ediyoruz. gerçekten bilmiyorlar ise zaten sınırda türkmen bölgesini bombalayan ve hava sahamızı ihlal eden bir uçak vurmuşlar tamam rus bilseler vurmayacaklardı ama vurdular bir kere pişman olmanın bocalamanın anlamı yoktu böylede yapmadılar.
ancak bilmemeleri imkansız teorinize kesinlikle katılmıyorum.ne yani C.B. den hava kuvvetlerine kadar herkes yalan mı söylüyor bizlere.
Ben Türk ordusunda çok tehlikeli bişey yapmadığı halde yada iç bölgelere kadar girmediği halde sırf bir kaç dakika girdi diye rus uçağını vuracak bir general hayal edimiyorum.siyasetçiler başka onların hesabı herzaman hesap üzerine ama bir genaral üçüncü dünya savaşını çıkaran adam olmak istemez. siz hiç alaskada vurulan rus jeti duydunuzmu sadece bizim sahamı değerli ruslar hiç mi girmemiş bizzat duydum ABD den gelen birine fuarada abd li pilot anlatmış su larla f-22 ler geçen sene alaskada karşılaşıp önleme yapılmış vs.
Gelelim malatya diyarbakır yada hatay yayladağdaki radara. dünya yuvarlak olduğundan hiç bir radar alçaktan uçan bir uçağı 45 km kalana kadar göremez. yani bu uçak lazkiyede piste iken hiç biri görmedi ancak belli yüksekliğe gelince gördü.SU-24 suriyede de olduğundan milliyetini tespit edememiş olabilirler. Ancak büyük ihtimalle kalkıştan itibaren takip ettik 10 kere uyardık dediklerine göre bunu zaten sürekli bölgede devriye gezen E-7T gördü ki E-7T piste motor çalıştırınca bile görebilir.(lazkiye mesafesi düşünüldüğünde)
rusların şok yaşadığı doğru kesinlikle beklemiyorlardı.
bu konuda çok spekülasyon var ancak bence hiç birini yabana atmamak lazım her süprize açığım tek iddiam rusların dediği gibi IR güdümlü füze ile değil AIM-120 AMRAAM la vurulduğu.
1-Bugün rus yetkili Türkler bunu tek başına yapamaz mutlaka arkalarında amerika var onlar 1 tane düşürün dedi demiş
2-davutoğlu bizzat emri ben verdim dedi. bir yoruma göre putin sırtımızdan vurulduk derken Erdoğan'ı değil genel kurmay ve davutoğlunu kastetti çünkü kısa süre önce askerler koordinasyon toplantısı yapmış ve hükümetler ışıd operasyonu için anlaşmıştı putunle Erdoğanın arasıda iyi idi.
3-avrupa koridorlarında Türkler gine işin içine etti ne güzel ruslarla suriye konusunda anlaşmak üzereydik diyorlarmış amarikanın destek açıklamalarıda göstermelik bir tafaftan rusların kazrimasını çizdik diye seviniyorlar diğer taraftan topa girmiyorlar. Artık bizim F-15 lerimiz suriye üzerinde Türk hava kuvvetlerine nezaret etmesi mümkün değil diyorlarmış
4-Çok ilginç, yakında kokpitte bir silah fabrikasını tanıtacağım. çalıştığım özel şirkette silah ve savunma sanayi ile ilgisi yok, bir müşterim var kardeşi ile ABD de sialh fabriaksı var .kardeşi süper bir mühendis haberde silahları ve sitelerini görünce anlayacaksınız M-16 ya benzer piyade tüfekleri ve av tüfekleri yapıyorlar malum ABD de halka 12,7 mm altında her türlü silah satışı serbest ABD nüfusunun iki katı ruhsatlı tüfek varmış:)
neyse işi yapan bunlarda bir de amerikalı cumhuriyetçi ABD askerleri ile arası iyi ortakları varmış. Arkadaş rus uçağını vurduğumuz gün iş yerime geldi olayı değerlendirmeye ve dediki.
Dün bizim ortak kardeşime şöyle demiş
" bizim (ABD) genel kurmay ikinci başkanı Türkiye ye gidiyor gitmişken sizinkilere bir tane rus uçağıda vurdurlarsa şaşırmam ruslar petrol fiyatlarının düşmesine gıcık oldu obama ne olursa olsun bu rusları ve çinlileri ekonomik olarak bir şekilde zora sokmamız lazım demiş." sabah kalktım baktım uçak vurmuşuz.
tabiki tesadüfde olabilir ama bence bu olaya süprizlere açık bu arada sayı kamuoyundan saklanıyor ama durduk yere musula 30 000 askeri neden yığdık merak ediyorum.
ABD sözcüsü bugün biz dahil Türkiye dahil ırakta yabancı asker istemiyoruz herkes çıkmalı diyor.bizim askerler ABD ye çaktırmadan nasıl gitti merak ediyorum.
Saygılarıma haşin yazmama bakmayın benim fıtratım bu cevabınıza teşekkürler.