Arda hocam;
Şunu anlarım. Kuvvetten tecrübeli ve genç 100 kişiyi bir odaya koyup hadi ister oluşturalım dediğinde ortaya ancak bir karışık çıkar. Kimi eskiler derler ki ben çift motor gibisini tanımam. Kimi teknisyenler derler ki tek motor ki hele bizim F-16 dan daha modern olduğu için her zaman yeğdir. Az uğraştırır, kolay idare edilir, masrafı da düşük olur. Derken pilotlardan biri atılır güç ağırlık çok önemli, tek olsun ama F-35 motorundan bile güçlü olsun. Yani ister oluşturdu mu ki bu kuvvet daha önce şimdi farklı sesler çıkmasın? Biz bile forumlarda deli gibi aynı şeyleri tartışıp duruyoruz. Hemde nice zamandır...
Fakat ben şunu anlayamadım. Bu işi ciddi mi alıyoruz, yoksa bir hikayeden proje mi yürütüyoruz? Ne olacağı üç aşağı beş yukarı belli oldu mu, yoksa hala ne olacağına dair bir fikir bile yok mu? Hadi politik karar alındı ve ağzı sulananlardan biri yabancı ortak olarak seçildi diyelim, bizdeki çabalar bir tecrübeli yabancı ortağımız olsa bile bu projeyi sonuca ulaştıracak gibi mi?
Arda hocam ciddi ciddi aydınlanmaya ihtiyacım var. Siz sektörün içini dışını biliyorsunuz. Biraz detaylı yazıp kanaatinizi paylaşabilir misiniz? Çünkü sizin gördüklerinizi biz görmüyoruz. Ve dahi kısa yazılarınızdan anlam çıkarmaya başladığımızda hep pesimizme düşüyoruz. Saygılarımla...