Çin Mutfağı Konusunda Görüşler

Başlatan anafor2016, Tem 05, 2017, 08:41 ÖS

« önceki - sonraki »

anafor2016

Tem 05, 2017, 08:41 ÖS Last Edit: Tem 06, 2017, 10:17 ÖS by Yönetim
Hoşgeldin anatolia

Yazını okuyunca laomian ve chaomian yemeyi ne kadar özlediğimi fark ettim.

Xuehan yu hen nan!!  Jia you.

Zai jian Mesajı Paylaş

southwater

Tai chi chuan.
Bana öğretenin kırk yıl kölesi olurum, net.
Sayın Anatolia öğrensin işte.
Selamlar herkese ve Anatolia'ya. Mesajı Paylaş
Akıllarını güzelce kullanmayanları Allah pislik içinde bırakır!  (Yunus, 100)

Anatolia

Tesekkur ederim.

@anafor2016

谢谢您  , laomian yemekten biraz kilo aldim ama yinede vazgecemiyorum. Aslinda Turkiye'de satisi yapilabilir bizim damak tadimiza mutfagimiza tamamen uygun , etli-sebzeli-makarna-corbasi diyerek satisi gayet mumkun. Mesajı Paylaş

putty

Mono sodyum gulutamat bağımlısı olmuşsun yemeğin lezzetinden değil o
Mesajı Paylaş

anafor2016

İstanbulda uygurlar yapıyor , dün gittim birine tam çin usulu lanzhou usulü olmasa da yinede beğendim.


https://www.zomato.com/istanbul/y%C3%BCksel-uygur-restaurant-haseki-istanbul Mesajı Paylaş

putty

#5
Tem 06, 2017, 10:49 ÖÖ Last Edit: Tem 06, 2017, 11:00 ÖÖ by putty
Onların hepsinin içinde mono sodyum glutamat var. Avrupa da bu maddeyi kullanan Çin lokantalarını kapatıyorlar bizde marketlerde tuzot filan diyerek bırak katkıyı neredeyse saf halde satılıyor. Bende şimdi soslu fıstık var bir tane onun hastasıyım ama biliyorum bütün numarası MSG katkı maddesi. Dandik çorbalarda, bulyonlarda, cips lerde, soslu fıstıklarda filan Allah ın emri bu maddeyi katmak. Geçen çiğ köfte yeyince bunun tadını aldım dilin yanını tetikleyen bir dadı var onu tanıyorum belli belirsiz çiğ köftenin bin çeşit tadı arasında onu yakaladım adamlar ona da katmış müptelalık sağlasın diye uyanıklar. Çin yemeklerinde zaten bizim domates katmamız gibi bir şey bunu katmak öldür çinliyi bunu yemeyeceksin diyeceğine daha iyi.
Bu arada bu şeyin adının çağdaş durduğuna bakmayın deniz yosunundan üretilen geleneksel bir katkı maddesiymiş oralarda. Ama zararlı kimyasal tuz sonuçta şimdi artık biliyoruz. Ambalajların içindekiler kısmına bakın ya direk mono sodyum glutamat yazar ya MSG yazar yada daha gözü kara bir marka ise lezzet arttırıcı yazar. Yani bu madde lezzet attırmış hissi yaratan bir uyarıcı etkisi yaratıyor. İki kere yersen müptelası olursun. Şimdi evlerde tuzot hastalığı başladı kadınlar tuzluğa koyup masaya koymaya başladılar o yoksa evin babası isyan ediyor yemeklere kadınlar katıyor daha lezzetli oluyor diye. Patlamış mısır tarifi vermiş üstüne tuzot katın diyor kadın düşünün artık durumu. Anatolia hoşgeldin Mesajı Paylaş

sahin1

Bim, A-101 ve Şok gibi mağazalarda kızartılmış yer fıstığı diye (farklı markalarda) bir şey var. Başlarsanız müptelası olursunuz. İlginci kuruyemişçilerde aynısı veya benzeri yok. Baktım bağımlılık yapıyor, bir de kaşıntı ve yanma hissi veriyor. Bir süredir yemiyorum. Şeker, kolestrol, trigliserit ve tansiyon varsa (nitekim bende hepsi var) yanına bile yaklaşmayın. Mesajı Paylaş

Terra

MSG-Mono Sodyum Glutamat. Halkın bildiği adı Çin Tuzu. Yiyeceklere lezzet verdiği için gıda endüstrisinin göz bebeği. Zararı da verdiği lezzet de tartışılmaz. :D Mesajı Paylaş

putty

Şahin1 A101 deki soslu fıstığı nasıl bıraktın kardeş bende de aynı hastalık var ama bırakamıyorum daha demin yedim bir avuç. Çişimin rengi bile portakal rengi oluyor yeyince bir paketi bitirirsem kaşıntı yapıyor bir kaç litre su içersem karaciğerim kanım temizleniyor sorun kalmıyor ama. Mesajı Paylaş

sahin1

Benim bahsettiğim kavrulmuş yer fıstığı. Müthiş lezzetli. Bunun bir de soslusunu gördüm. Belki de aynı şeylerdir. Ama daha önce de belirttiğim gibi bunları ben kuruyemişçilerde göremedim. Bildiğim tuzlu veya tuzsuz fıstık satıyorlar. Ben bir miktar yiyince özellikle ayaklarda yanma ve kaşıntı hissediyorum ve çok rahatsız oluyorum. Ayrıca ben de şeker, kollestrol, trigliserit ve tansiyon da olduğu için bu belirtiler su içince falan hemen geçmiyor ve gece boyu rahatsızlık veriyor. Vazgeçilmesi konusunda ise ancak düşünmeyeceksin diyebilirim. Belki sigara gibi. Bir anda vazgeçeceksin. Başka şeylerle kendini avutabilirsin de. Sakız da düşünülebilir mesela. Sigara örneğinde bazı vatandaşlar sakız deniyor. tespih ediniyor. Yöntem sana kalmış. Mesajı Paylaş

sahin1

Bir de ekleyeyim, malum fıstığın yerine Çorum'un sarı leblebisini yiyorum (eşim Çorumludur.). Asla onun kadar tüketemiyorum ve şişkinlik de yapıyor. O tadı da vermiyor. İster istemez fıstık talebini köreltiyor. Mesajı Paylaş

orko_8

Çikolata ya da bal+susam kaplılarını deneyin - henüz denemediyseniz. Tüm süreci tersine çevirebilir, daha da fazla yiyebilirsiniz.

(Bunları Çorum'da en iyi yapan ve aynı zamanda FETÖ'nün ildeki önde gelenlerinden olan ailenin birkaç ferdi şu anda tutuklu. ABD'ye özel uçakla çift haneli milyon dolar kaçırdıkları konuşuluyor. Ailenin bir başka mensubu da kısa süre önce Gürcistan'da vurulmuş) Mesajı Paylaş

sahin1

Ben sarı leblebi ile kıtır leblebiden (bildiğiniz sarı leblebinin biraz irisidir.) şaşmam. Diğer bahsettiklerinizin yolda falan akma, bozulma durumları olabilir. Dediğiniz gibi yemeye başlarsanız tüketiminiz artar. Onun yerine sarı leblebiden şaşmayın. Ara öğünlerde birer çay bardağı yerseniz tok da tutar.
İlgilenen arkadaşlara Besni üzümünü, başka kuru üzüm türlerini, bulabilirseniz taze hurma vb. ürünlerini de öneririm. Devam ederseniz zayıf arkadaşların form tutması garantidir.  Mesajı Paylaş

sahin1

Eklemek durumundayım. Yaklaşık 21 yılı bulan müfettişlik hayatımın son 7-8 senesi hariç daktilo veya bilgisayar başında çalışırken iki çeşit içecek (ayran ve gazoz gibi), fındıklı akide şekeri, leblebi, kıtır atıştırmalıklar, özellikle işyerinde kahvaltı için kol börekleri, çay vb. uygulamalarım yüzünden şimdiki formumu tuttum. Normal yemek yemeyle fazla kilo alınacağına inanmıyorum. Herkese tavsiye etmem. Mesajı Paylaş

putty

Anatolia şaşırma lütfen biz bazen böyle oluyoruz Mesajı Paylaş


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter