Türkiye'nin Uyguladığı Tarım Politikaları

Başlatan BETONBEY, Şub 06, 2017, 02:27 ÖS

« önceki - sonraki »
Aşağı git

petibor

3 tl den açık süt nasıl alınır. Marketler pastörize edilmiş kutulanmış tam yağlı sürü 2.5 tl ye satıyor Mesajı Paylaş

matmat26

Zaten proje amacı kırsalda ki Çiftçiyi yaşatmak. Sehirliye ucuz süt içirmek değil. Onu yapan marketler var. Alim gücü yeten Kilosu 3 tl den alır. Alım gücü olmayan marketlere gider. Mesajı Paylaş

ozbey

yahu ekonomi başlığında da söylemiştim çiftçi doğrudan kendi satarsa daha ucuza satar beklentisi aşırı iyi niyetli bir beklenti.

daha geçen hafta birisi zeytin yağı getirip markettekinin 5 lira üzerine  adama sattı. adam  markettekinden pahalı  olduğunu  söyleyince "bizimki katkısız kendi topladığımız zeytinden"  dedi çıktı yani.

yazın memlekete giderim.  her yaz  köyden peynir ve  yağ  alır İstanbulcular ve hep  markettekinden daha fazla para öderler ve her sene de  mutlaka bunun muhabbeti yapılır o otobüslerde.

yani  üretici  aradakileri çıkartıp kendi satarsa fiyatlar düşer görüşü çok gerçekçi bir görüş değil, aksine  organik der,  sabahtan akşama kadar dikiliyorum der bilmem ne der  fiyat daha bile pahalı olabilir. Mesajı Paylaş

petibor

Özbey dahada kötüsü o zeytin yağında saf olma ihtimali % 1 filan inan bana. Saf zeytin yağı kullanmanın tek yolu marketten yağ almaktır yada kendin sıkacaksın. Köylüye güvenilirmi yağ konusunda masum olmayın hiç Mesajı Paylaş

Alkyone

Bal arısı 'efe' tescillendi


Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsünde, 10 yıl süren ıslah çalışmalarıyla üstün özellikler kazandırılarak bal verimi yüzde 35'e kadar artırılan bal arısı "efe" ismiyle tescillendi. Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Hayvancılık Bölümü Başkanı Üzeyir Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2008'de Türkiye'de görülen 5 arı ırkından Ege eko tipinin ıslahına başladıklarını söyledi.
İzmir ve çevresinde kolonileri taşınmamış, içine başka arı girmemiş yerlerden seçmeler yaparak 201 koloni oluşturduklarını belirten Karaca, bunların arasından da en iyilerini seçtiklerini ifade etti.

Bu sayede 20 koloni oluşturduklarını anlatan Karaca, 2013 yılında üretim izni aldıkları ve yöreye uygun olarak efe adını verdikleri damızlık ana arıları üreticiye sunduklarını dile getirdi.

En büyük özelliği yavru alanının fazla olması

Söz konusu arının 2018 yılının Aralık ayında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tescillendiğini belirten Karaca, "Efe'nin en büyük özelliği yavru alanının fazla olması. Bunun dışında kışlama yeteneği çok iyi ve bal verimi de bölge arılarına göre yüzde 25-35 daha yüksek." diye konuştu.

Karaca, tescillenen arının diğer arı türlerine kıyasla çok daha fazla polen ve arı sütü de üretebildiğini ifade ederek, "Şu anda bölgedeki arıcılardan çok büyük talep gelmeye başladı ve geri dönüşü çok iyi. Geçen yıl 10 bin arıyı üreticilerle buluşturduk. Efe ile bölgedeki çam balı üretiminde büyük bir artış olmasını bekliyoruz." dedi.
https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/bal-arisi-efe-tescillendi-/1405263 Mesajı Paylaş
Çoklar diye korkma
Azız diye çekinme...
Tonyukuk

petibor

Şu sistemi gördüm çok ilginç. Türkiye'nin iklimi gereği mera sorunu nedeni ile verimli büyük baş hayvancılık yapamamasını konuşmuştuk.
Ne kadar gerçek bilmiyorum ama ilginç görünüyor. Tabi habere bakıp zihni sihir proje değil çok yaygın kullanılmaya başlanmış makineleri filan üretiliyor

Özetle arpayı suda çimlendirip gübresiz katkısız tohum gücü ile 7 günde bir karış kadar suda çimlendirip kökü ile birlikte hayvana yediriyorlar








https://www.borsagundem.com/haber/odada-urettigi-yemle-hayvanlarin-sut-verimini-iki-katina-cikardi/1400935?utm_referrer=https%3A%2F%2Fzen.yandex.com


https://www.youtube.com/watch?v=ylxlBMRx1jQ Mesajı Paylaş

Kasırga

Böyle sistem Hollanda'da vardı galiba. Çok hoşuma gitmişti. Uzun zamandır bakıyordum adı falan aklıma gelmemişti. Teşekkürler paylaşım İçin Mesajı Paylaş

petibor

#112
Nis 12, 2019, 11:21 ÖS Last Edit: Nis 12, 2019, 11:25 ÖS by petibor
Çok yeni bir şey değil sanırım Youtube da her dilde örnekleri var ama ben ilk defa gördüm ilginç geldi. Türkiye güzel iklimde ama büyük baş için meralar çabuk kuruyor mecburen kapalı hayvancılık gerekiyor. Gerçi biraz garip yani arpayı çimlendirip bir hafta içinde yem olarak tüketince ne oluyor gübre yok katkı yok bu besin nereden geliyor fotosentezede pek fırsat bulamıyor bir haftada tüketiliyor ha arpa yemiş ha çimlenmiş arpa yemiş bunun farkı çok varmıdır biyolojisi iyi olan bilir ben anlamadım. Suyuna nitrat atarsın bir ay beklersin anlarımda bu sadece suda nasıl oluyor. Sonuçta hayvancılık için iyi bir çare gibi konteyner de mera. Üstelik adamın dediği rakamlara bakında bir konteyner çok büyük bir meraya eşdeğerdeymiş. Havadan aldığı karbonu ekliyor besin olarak sisteme dimi başka bir şey yok. Aktifkarbon bilir bunu Mesajı Paylaş

Yukarı git

Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter