Bazı arkadaşlara fetönün bu ülkeye neler yaptığını ve bu yapının hala ayakta olmadığını hatırlatma ihtiyacı hissettim nedense...
FETÖ dershaneler vasıtasıyla akıllı, zeki gördüğü öğrencileri bünyesine katıp bu ülkenin aleyhine kullanmak üzere yetiştiriyordu. Böylece ülkemizin en değerli hazinesi olan insan kaynağı heba oluyordu...
FETÖ işadamlarından, esnaftan "himmet" adı altında haraç topluyordu. Haraç vermeyenleri linç ediyorlardı, işlerini batırıyorlardı yada suç delil uydurup mahkemelerde hapislerde süründürüyorlardı.
Buna en yakın örnek Kayseridir. Kayseri FETÖ yapılanmasının zirve yaptığı yerdir. OSB ler haraca bağlanmıştır. Keza esnafta aynı şekilde
Bir işadamı kara listeye girip girmediğini öğrenmek için Amerika ya başvurmak durumundaydı.
Yine mahkemeye (özellikle yargıtaya) işiniz düşmüşse işinizi onlara gördürüyordunuz (tabi ki de çark benjaminle dönüyordu. Bu arada benjamin deyince aklınıza dolar gelsin )
Borsa da manipülasyon yapmak için dinlemeler yapıyorlardı
Bu arada Diyarbakır emniyeti uyuşturucu ticaretinde büyük pay sahibiydi....

Tutuklanan kamu personeli ile ekonomiye verdirilebilecek zaiyatı siz düşünün artık
Edit1: Bugün terör örgütlerinin tek başlarına hareket etmediklerini arkalarında "karanlık güç odaklarının" varlığını kabul eden arkadaşlar nasıl oluyor da aynı odakların ekonomi alanında ellerinin armut topladığını düşünebiliyor
Bende bunu anlamakta güçlük çekiyorum...
Edit2: Fetönün akademik yapılanmasını gözden kaçırmak nasıl oluyor da bu kadar kolay oluyor...
Şimdi yukarıda yazdıklarıma bakınca bazı arkadaşlar her şeyi fetöye yüklüyorsun da diyebilir
Tabi ki bende farkındayım. Belli ticaret odalarının ülkeyi hortumlamak için çalıştığını, belli isimlerin sahip olduğu iktidarı kötüye kullandığını bende görüyorum. Ama koca ülkeyi 3 5 kişi arasında paylaştırmak da neyin nesi oluyor Allah aşkına....